donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Oproep: Inzameling kleding voor Maria's Kerst-In
Vrijdag 6 december 2013 t/m donderdag 26 december 2013
Ingezonden


14e Editie Maria's Kerst-In

Uw kledingkasten puilen uit? Dat is dan hopelijk goed nieuws voor de organisatoren van Maria's Kerst-In. Dat is de inmiddels traditionele dag voor dak- en thuislozen op tweede kerstdag, donderdag 26 december, op de werf aan de Oudegracht 36, onder de Kargadoor.

Dit jaar beleeft Maria's Kerst-In, die mogelijk wordt gemaakt door talloze vrijwilligers en genereuze middenstanders, alweer de 14e editie. Op deze feestdag kunnen dak- en thuislozen niet alleen gratis kleding uitzoeken, maar wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens. Vuurkorven en live-muziek maken de dag voorts tot een uiterst sfeervolle, zoals de afgelopen jaren is gebleken.

Er is echter één wijziging ten opzichte van vorig jaar. Bij wijze van proef werd in 2012 gekozen voor een vroeger aanvangstijdstip, maar om de sfeerelementen beter tot hun recht te laten komen, is besloten om voor de editie 2013 terug te keren naar het vertrouwde begintijdstip van 14.00 uur. Einde rond 17.30 uur. Nieuw dit jaar is dat Maria's Kerst-In ook te volgen is via Facebook.

Met dit jaarlijkse samenzijn wordt het goede werk van Maria Hendriks voortgezet. Zij startte ruim tien jaar geleden met deze dag toen ze een verkleumd groepje daklozen bijeen zag op de werf. Een initiatief dat na het overlijden van Hendriks, begin 2010, door velen om haar heen is voortgezet.

En ook nu weer doen de vrijwilligers een beroep op de inwoners van Utrecht en omstreken om vooral warme kleding ter beschikking te stellen. Er is nog altijd behoefte aan dikke sokken, stevige schoenen, mutsen, jassen, dassen en ook tassen om de kleding te vervoeren.

Vanaf 6 december wordt gestart met het inzamelen van kleding. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de mensen gevraagd hun overtollige warme kleding – liefst gewassen/gereinigd – af te geven bij de filialen van Emmaus Haarzuilens. Uw inbreng wordt apart gehouden en is uitsluitend bestemd voor Maria's Kerst-In.

Emmaus Haarzuilens is gevestigd op de volgende plekken:
-Mgr. Van de Weteringstraat 1, van woensdag t/m vrijdag 12.00–17.30 uur
en op zaterdag 12.00–16.00 uur.
-Makassarstraat 36, van woensdag t/m zaterdag 13.00–17.00 uur.
-Retourshop Gloriantdreef 403, van dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
en op zaterdag: 11.00-16.00 uur.
-Parkwijk, Ab Harrewijnstraat 18, op woensdag, vrijdag,
en op zaterdag 13.00 – 17.00 uur.

Mocht u écht niet in staat zijn zelf naar één van de Emmaus-vestigingen te gaan, dan wordt de kleding bij u afgehaald. Dat laatste geldt uitsluitend voor de regio Utrecht/Leidsche Rijn/Vleuten/De Meern/Maarssen. U kunt vanaf 6 december terecht of bellen met 030-6771540 (Emmaus Haarzuilens, uitsluitend tijdens kantooruren). Maandag 16 december is de laatste dag van de inzameling.

Maria's Kerst-In wordt naast de inzet van vele vrijwilligers mede mogelijk gemaakt door Emmaus Haarzuilens, De Slinger Utrecht, de Tussenvoorziening, de Kargadoor en
studentenvereniging Stichting 't Sticht.


Stuur dit bericht door!Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht