donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina





  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Publiekslezing: Exploderende Jupiters
Zondag 15 september 2013 t/m dinsdag 17 september 2013




Ingezonden


Het is geen wonder dat de honderden exoplaneten - planeten van andere sterren - die tot dusver ontdekt zijn, bijna alle zeer groot zijn en gasvormig. Ze lijken op de buitenplaneten van ons zonnestelsel. Minder zware exoplaneten kunnen met de huidige technieken nog maar moeilijk ontdekt worden.

Deze gasvormige reuzenplaneten worden dan ook wel Jupiters genoemd. Nader onderzoek leert dat vele Jupiters niet zouden kunnen bestaan. Waarom exploderen ze dan niet, of gaat dat binnenkort toch gebeuren? We bespreken de opbouw van de buitenplaneten van ons zonnestelsel, de ontdekking van de Jupiters en het probleem van hun stabiliteit. Een wonderlijk molecuul speelt daarbij een cruciale rol.

Zondag 15 september om 16.30 uur en in herhaling op dinsdag 17 september om 19.30 uur houdt prof. dr. Kees de Jager een publiekslezing over ‘Exploderende Jupiters’

De lezingen wordt gehouden in de collegezaal van Sonnenborgh - museum & sterrenwacht, Zonnenburg 2 te Utrecht, en georganiseerd door Stichting 'De Koepel'.

De lezingen staan open voor jong en oud, maar enige kennis van natuurkunde wordt bekend verondersteld. Voor deze lezingen moet u vooraf on-line een kaartje kopen. Dit kost € 6,- plus € 1,50 reserveringskosten per kaartje. Kaarten zijn te koop via het reserveringssysteem van Sonnenborgh. Meer informatie en reserveren: www.dekoepel.nl.

Stuur dit bericht door!



Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU



© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU



© AOU
Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU



© AOU









© 2007-2012 AllesoverUtrecht