dinsdag 28 januari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Straatreünie F. Koolhovenstraat
Zondag 4 mei 2014
Ingezonden


Het Museum van Zuilen organiseert zondag 4 mei de 49ste StraatReünie. Van 14 tot 17 uur, zijn dit keer de huidige en voormalige bewoners uit de F. Koolhovenstraat extra welkom in het museum aan de Amsterdamsestraatweg 569.

Vanaf 14 uur welkom met een drankje, om 15 uur een kleine lezing met alle tot nu toe achterhaalde wetenswaardigheden over de straat met aansluitend wat verhalen over markante stukken uit de collectie. Om 17 uur sluiten we af. Toegang is gratis.

Foto: De naar de heer Koolhoven genoemde straat loopt grotendeels parallel aan de Westinghousestraat in de Oude Bouw. Het aantal winkels is op de vinger van een hand te tellen: in deze straat vonden we er slechts twee, maar een ervan is wel een van de bekendste Zuilense rijwielhandelaren, die bovendien in 2014 nog steeds bestaat! Ik heb het over de winkel van de heer Macco. In mijn boek Zuilen toen Zuilen nog Zuilen was (deel I), schreef ik al over de omzwerving (eerst in een hal van schildersbedrijf Pijper aan de H. Wijnmalenstraat en later naar de hoek A. Mulderstraat en de F. Koolhovenstraat) van de heer C. Macco voordat zijn met de winkel op de Amsterdamsestraatweg belande. In dat boek kon ik u geen foto van het bedrijf laten zien, dat is nu geregeld. Uit een hele serie koos ik deze: de winkel in de F. Koolhovenstraat.

www.museumvanzuilen.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht