donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Jubileumeditie Maria's Kerst-In
Vrijdag 26 december 2014

Een bijzondere editie dit jaar van Maria's Kerst-In (MKI). De inmiddels traditionele (verwen)dag voor dak- en thuislozen op de werf aan de Oudegracht, vindt in 2014 voor de 15e keer plaats. Aan de ene kant een feit om bij stil te staan, maar anderzijds zijn de vele vrijwilligers en betrokken, anonieme middenstanders dankbaar dat een dergelijk initiatief elk jaar gestalte krijgt.

Vrijdag 26 december vanaf 14.00 uur zijn dak- en thuislozen aan de werf onder de Kargadoor – Oudegracht 36 – weer welkom voor het uitzoeken van gratis winterkleding en om deze feestdag met elkaar door te brengen. Op deze tweede kerstdag wordt ook de inwendig mens niet vergeten. Live muziek en vuurkorven verhogen als altijd de sfeer. Voor de bezoekers ligt een attentie te wachten.

Eveneens traditiegetrouw doet de organisatie een beroep op de bewoners van de stad Utrecht en omstreken vooral warme – bijvoorbeeld truien, jassen, sokken en stevige schoenen – (winter)kleding beschikbaar te stellen. Bij voorkeur gereinigd en/of gewassen.

Vanaf maandag 5 december wordt gestart met de inzameling. Kleding kunt u zelf afgeven bij de diverse vestigingen van Emmaus Haarzuilens in Utrecht. Bent u niet in gelegenheid om het te brengen, dan kunt u vanaf 5 december ook een telefonische afhaalafspraak maken: 030-6771540. Dat is het telefoonnummer van Emmaus Haarzuilens. Graag duidelijk vermelden dat het gaat om kleding voor Maria's Kerst-In. Ook kunt voor afgifte vanaf 5 december terecht bij Wegwijs aan de Adriaanstraat 26AA in Utrecht. Woensdag 17 december is de laatste dag van inzameling.

De adressen en openingstijden van Emmaus Haarzuilens in Utrecht zijn:
Mgr. Van de Weteringstraat 1, van woensdag t/m vrijdag 12.00-17.30 uur en zaterdag 12.00-16.00u;
Makassarstraat 36, van woensdag t/m zaterdag 13.00-17.00 uur;
Retourshop Gloriantdreef, van dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag 13.00-17.00 uur;
Parkwijk, Ab Harrewijnstraat 18, op woensdag, vrijdag en zaterdag 13.00-17.00 uur.
Ook kunt voor afgifte terecht bij Wegwijs aan de Adriaanstraat 26AA in Utrecht.
Daarnaast kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week, terecht bij Emmaus Haarzuilens, Eikstraat 14, 3455 SJ, Haarzuilens bij 'afgifte goederen'. Alle ingeleverde kleding wordt apart gehouden voor Maria's Kerst-In.

Met het samenzijn op tweede kerstdag wordt het goede werk van Maria Hendriks voortgezet. Zij startte ruim tien jaar geleden met de Kerst-In toen ze een verkleumd groepje daklozen bijeen zag op de werf. Een initiatief dat na het overlijden van Hendriks, begin 2010, door velen om haar heen is voortgezet.

MKI wordt, naast de inzet van anonieme middenstanders en vele vrijwilligers, mede mogelijk gemaakt door Emmaus Haarzuilens, de Slinger Utrecht, de Tussenvoorziening, de Karagadoor en en studentenvereniging Stichting 't Sticht.

MKI is sinds een jaar te volgen op Facebook. Nieuw is de website: www.mariaskerstin.nl voor de laatste informatie en veel foto's van eerdere edities.


Stuur dit bericht door!Varia

Houtzaagmolen voor een middag korenmolen

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht