donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Knutselen in de Domtoren voor kinderen
Woensdag 5 maart 2014 t/m woensdag 26 maart 2014
Ingezonden


Ben jij op zoek naar een leuke activiteit op de woensdagmiddag? Kom dan in maart gezellig knutselen in de Domtoren! Tijdens deze speciale knutselmiddagen leer je niet alleen veel over de Domtoren, maar kan je ook je eigen Domtoren op canvas maken.

Je begint de middag met een spannende rondleiding op de Domtoren. Samen met een gids beklim je de 465 treden naar de top. Onderweg leer je alles over de geschiedenis en de bouw van het middeleeuwse bouwwerk. Op de transen van 70 en 95 meter kan je vervolgens genieten van een schitterend uitzicht.
Na de rondleiding keer je terug naar de op 11 meter hoogte gelegen Michaëlskapel, ooit de privékapel van de bisschop van Utrecht. Hier kan je je eigen Domtoren op canvas schilderen en versieren. Na afloop van de middag krijg je het kunstwerk mee naar huis én ontvang je een leuke goodiebag!

ALGEMENE INFORMATIE
De knutselmiddagen worden georganiseerd op woensdag 5, 12, 19 en 26 maart om 14.30 uur. De middag duurt ongeveer 2 uur, waarvan één uur rondleiding en één uur knutselen. De kosten van de middag bedragen € 10,- voor kinderen en € 9,- voor volwassene. Bij de toegangsprijs voor kinderen zitten alle knutselmaterialen en de goodiebag inbegrepen. Kaartjes voor deze middag koop je snel en eenvoudig via onze Ticketshop.

FEEST OP DE DOMTOREN
Het verschijnen van hét overzichtsboek over de Domtoren: ‘De Utrechtse Domtoren, Trots van de Stad’, is aanleiding voor het organiseren van allerlei feestelijke activiteiten in de maand maart door Toerisme Utrecht. Op het programma staan onder meer: lezingen door de schrijver van het boek René de Kam, speciale themarondleidingen, een knutselmiddag voor kinderen en een expositie in de Egmondkapel.

Meer informatie en de exacte tijden en prijzen voor al deze activiteiten zijn te vinden op www.domtoren.nl. Daarnaast is de informatiebalie van de Domtoren ook te bereiken via telefoonnummer 030 236 00 10 of infodomtoren@toerisme-utrecht.nl.

Stuur dit bericht door!Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Joods leven in Utrecht

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht