donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Soepkeuken bij de Tuinfabriek
Donderdag 17 juli 2014 t/m vrijdag 31 oktober 2014
Ingezonden


De Tuinfabriek op het dak van Hoog Catharijne wordt op 17 juli a.s. uitgebreid met de Soepkeuken. De eetbare tuin van ontwerper Ester van de Wiel werd in de zomer van 2013 geïntroduceerd tijdens de beeldende kunstmanifestatie Call of the Mall. Vanaf 17 juli heeft de Tuinfabriek een buitenkeuken. Op speciale soepdagen zamelen medewerkers van de Tuinfabriek ’s ochtends met de schillenkar etensresten in bij restaurants en levensmiddelenzaken in Hoog Catharijne. De soep die van deze resten en van vers geteelde producten uit de Tuinfabriek gekookt wordt, wordt aan het einde van de dag uitgedeeld in Hoog Catharijne. De soep is voor iedereen. Op 17 juli om 17.00 uur opent de Soepkeuken met een eerste ‘soepronde’ door het winkelcentrum. We vieren dan ook dat de Tuinfabriek is uitgeroepen tot één van de finalisten van de Dutch Design Awards 2014.

De Soepkeuken
De Soepkeuken is een uitbreiding van de Tuinfabriek en haakt aan op de kringloop van Hoog Catharijne. De prachtig vormgegeven keuken bestaat uit 6 onderdelen: met een kar worden groenten, fruit en andere eetbare spullen van ondernemers uit Hoog Catharijne opgehaald. Na selectie gaat een deel naar de kippen van De Tuinfabriek, een deel wordt gecomposteerd zodat de tuin kan groeien en van een deel wordt bouillon getrokken. In de Soepkeuken wordt de bouillon aangevuld met verse geteelde groente uit de Tuinfabriek. De Soepkar brengt de soep terug naar het winkelcentrum. Op 17 juli om 17.00 uur worden de eerste kommen soep uitgedeeld. Iedereen is welkom.

De Tuinfabriek
Eten, GFT inzamelen, composteren, zaaien, groeien, oogsten, koken en eten vormen het productieproces van De Tuinfabriek. Bewoners en werknemers van Hoog Catharijne werken toegewijd mee in De Tuinfabriek. Daarnaast zijn er wormen, bijen en kippen aan het werk die een bijdrage leveren aan het composteren, bestuiven, wieden en schoffelen. De daktuin is tot en met oktober iedere dinsdag en vrijdag vrij toegankelijk van 10.00 tot 14.00 uur. Ook zijn er speciale activiteiten, zoals workshops stadskippen houden, ‘maak je eigen friet’ en een oogstfeest. Kijk hiervoor op www.detuinfabriek.org. De Tuinfabriek is dit jaar één van de finalisten van de Dutch Design Awards, de jaarlijkse prijzen voor Nederlandse Ontwerpen.

Informatie
De Tuinfabriek van Ester van de Wiel is een project dat is voortgekomen uit de kunstmanifestatie Call of the Mall in opdracht van Kunst in het Stationsgebied en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Cório Nederland BV en de enthousiaste inzet van de tuin- en kippenclubleden.

Waar?
Je vindt de Tuinfabriek in Hoog Catharijne vanaf winkelniveau ter hoogte van de Van Haren schoenenwinkel. Rechts van de pinautomaat is de entree naar P3 parkeergarage Radboud. De witte deur door en twee trappen op.Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Hulpverlening door de eeuwen heen

Bron: AOU© AOU
Varia

Soepkeuken bij de Tuinfabriek

Bron: AOU© AOU
Varia

Nieuwe Plusgids is uit!

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht