donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Bovenop Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina

  Gebruik de tabbladen hieronder om de rubriek Varia te sorteren!

Sorteer op laatste publicatie Sorteer op activiteit datum


Jubileumtochten: Rijwiel Toer Club De Domstad
Zaterdag 12 april 2014
Ingezonden


Vanwege het 45-jarig jubileum organiseert de Rijwiel Toer Club De Domstad dit jaar een aantal bijzondere evenementen. Op zaterdag 12 april krijgt de jaarlijkse Domstadtoer een extra feestelijk karakter. Iedereen, lid of geen lid, is van harte welkom om mee te doen aan deze mooie tocht door delen van Utrecht en Gelderland. Onderweg is er verzorging.

Start en finish van de Domstadtoer zijn op het terrein van HMS, Manitobadreef 8, Utrecht. Deelnemers kunnen zich ter plaatse inschrijven. Er kan op drie afstanden: 60, 90 of 115 km gestart worden. Alle afstanden zijn duidelijk gepijld, dus niemand hoeft de weg kwijt te raken.

In 1969 werd de Rijwiel Toer Club De Domstad door enkele voormalige leden van De Volharding, de bekende Utrechts raceclub, opgericht. Omdat niet iedereen wilde fietsen voor de prijzen maar wel graag op een racefiets kilometers wilde maken, was er behoefte aan een toerclub. Uit deze behoefte werd RTC De Domstad geboren. Een van de oprichters is Anton van Mildert, inmiddels over de tachtig. Hij is het levende bewijs dat fietsen erg gezond is want hij rijdt wekelijks nog steeds vele kilometers.

Het 45-jarig jubileum wordt niet alleen gevierd met de Domstadtoer. Parallel aan de Domstadtoer organiseert de fietsclub een clinic voor minder ervaren fietsers, over een afstand van 60 km.
In mei vertrekken de Domstadleden voor enkele dagen naar Duitsland om daar met elkaar verschillende afstanden te fietsen en het jubileumfeest te vieren.
De Domstad heeft een rijke historie, er zijn in het blauw-rode clubshirt oneindig veel tochten gereden in binnen – en buitenland. Ook zijn er door de leden tal van fietsroutes uitgedacht. De bloeiende club telt momenteel zo’n 110 leden, zowel mannen als vrouwen. Wekelijks fietsen zij hun vaste tochten, waarbij iedereen die het ook eens wil proberen kan aanhaken.

Naast de liefhebbers op racefietsen is de jongste loot aan de Domstadstam de zogenaamde ‘dikkebanders’. Dat zijn over het algemeen wat oudere en beginnende fietsers op gewone sportfietsen. Zij maken wekelijks met elkaar een tocht van 40 à 50 kilometer. Ook e-bikers zijn hierbij in toenemende mate van de partij. Mede dankzij deze nieuwkomers kan RTC De Domstad zich verheugen op groei.

Voor extra informatie en aanmelding: www.rtc-de-domstad.nl


Stuur dit bericht door!Varia

Gildewandeling: Gheruchtige meesterschilders

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildewandeling: Een rondje Hollywood

Bron: AOU© AOU
Varia

Gildefietstocht: Langs Utrechtse forten

Bron: AOU© AOU

© 2007-2012 AllesoverUtrecht